absynt cena

Nie czas na łzy

Są rzeczy, które doprowadzą do łez nawet największego twardziela - krojenie cebuli, forma polskiej reprezentacji piłkarskiej czy film "Król lew". Z tego wszystkiego najgorsze jest jednak chyba krojenie cebuli. Łzy może powstrzymać Onion Bully, który umieszczony w ustach wysyła do mózgu sygnały blokujące kanaliki łzowe.

Od opony do talerza - przewodnik Michelina

Tylko raz w roku, w pierwszą środę marca, ukazuje się "Le Guide Rouge" Michelina. Wielcy kucharze Francji drżącymi rękami przewracają strony czerwonej książeczki, szukając swojej restauracji.

Piję... więc dmucham

Piję... więc dmucham

jako dowodowy analizator wydechu. Alkomaty zaklasyfikowane przez nas jako idealne różniły się od niego wynikami średnio o 0,01 . Sprzęty dobre: o 0,05 . Niezłe: o 0,13 . Średnie: 0,23 . Słabe aż o 2,2 . Wniosek? Stosunek dokładności pomiarów do ceny nie jest oczywisty. Aparaty opisujemy dokładnie

Whisky słodowa czyli rządy beczki

Whisky słodowa czyli rządy beczki

- Islay Moc - 43% Cena - 229 zł (0,7 l) SingleMalt.pl To, od czego zaczyna każdy miłośnik zapachów z Islay, i przeważnie to, czym zwykle częstuje swoich gości, by pokazać próbkę "prawdziwego" słodu. Mocna, ciężka, bombastyczna, która nie pozostawia obojętnym. Dębina nie gra tu głównych

Gorzko, gorzko o digestifach

Gorzko, gorzko o digestifach

delikatnymi nutkami wiśni marasek i cynamonu. Jest przyjemnie słodki i lekko gorzkawy.     Chartreuse 40% i 55%, cena jednakowa - ok. 145-149 zł (0,7 l) Największy wszechświatowy klasyk i - jeśli w papierach wszystko się zgadza - jeden z najstarszych digestifów wytwarzanych do dziś. Rolls-royce

Flippery a sprawa polska

Flippery a sprawa polska

nafaszerowane elektroniką. - Wyznaczyła ona najlepszy okres w ich historii, bo pozwoliła wyeliminować wiele ograniczeń technicznych - mówił Kordek. Wraz z rosnącym skomplikowaniem samych maszyn rosła ich cena, a to wymagało, by przyciągały coraz więcej klientów. Dlatego flippery stawały się coraz

Test w kratkę

Test w kratkę

rozcieńczone wodą destylowaną do mocy 30 proc. Tu oceniano zapach i smak. Próbki te wypluwano, a usta obficie przemywano wodą. Degustujący używali różnych kieliszków winiarskich z zakrywkami, by wyłapać najdrobniejsze niuanse. Ceny pozostały nam nieznane do zakończenia smakowania. Na końcu, w czasie omawiania