abs 2 efekty

Krzysztof Grabek

Auta z "prądem", czyli czym się jeździ w Brazylii

Auta z "prądem", czyli czym się jeździ w Brazylii

Brazylijski krajobraz motoryzacyjny jest jedyny w swoim rodzaju. Tamtejsza nowoczesna motoryzacja jest eko i znacznie odbiega od naszej (i każdej innej). Sami zobaczcie.

Samochody: Orliński na kursie bezpiecznej jazdy

Myślisz, że umiesz jeździć? Nie umiesz nawet trzymać kierownicy! Nie wiesz, że źle siedzisz! I przez to żaden bajer, który ma chronić ciebie i twoje auto w czasie wypadku, nie spełni swojej funkcji!

10 motocyklowych hitów 2008 roku

Przedstawiam najciekawsze motocykle sezonu. Od potężnej, niemal 200-konnej Suzuki Hayabusy pędzącej 300 km/h, poprzez zwinną Yamahę R6, której niewielki silnik generuje moc wpędzającą w kompleksy niejednego posiadacza auta, a na klasycznie-nostalgicznym Moto Guzzi V7 z najstarszej w Europie fabryki motocykli kończąc. Każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie.

F.H.U. Efekt s.c. Furman Krzysztof, Furman Marzena

Restauracje śląskie Siewierz Jana Długosza 2 42-470

Sok witaminowy

2 duże młode marchewki,3 duże soczyste jabłka,1 soczysta pomarańcza,1 brzoskwinia lub nektarynka,1/4 cytryny,2-3 łyżeczki miodu Marchewki, cytrynę, brzoskwinie/nektarynki, jabłko oraz pomarańczę obieramy, oczyszczamy z pestek i kroimy w kawałki. Następnie wszystko razem wkładamy do magicznej

Sernik na zimno

1/2 kg białego sera twarogowego,2 łyżki żelatyny spożywczej,1 szklanka mleka,1/2 szklanki cukru pudru,1 galaretka owocowa,dowolne owoce do dekoracji Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i studzimy. Warto od razu rozpuścić też galaretkę w ilości wody określonej na opakowaniu. Ser należy utrzeć z

PIERŚ jak racuszek

mieszamy aby powstała jednolita masa). Do tak przygotowanej marynaty wkładamy (zanurzamy) kawałki piersi i odstawiamy do lodówki na 2 dni. Po tym czasie, smażymy piersi na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przy wykładaniu kawałków na patelnię polewamy mocno marynatą, wtedy kotleciki uzyskają efekt

Bretońskie pulpety z cebulą, boczkiem i koniakiem

300 g mielonej cielęciny, 3 łyżki masła (można zastąpić oliwą lub olejem), 2 duże cebule, 100 g wędzonego boczku, 1 jajko, 2 kajzerki bez skórki, 2 łyżki mleka, 1 łyżka koniaku, 1 łyżeczka tymianku, natka pietruszki (2-3 łyżeczki), pieprz Bułkę rozkruszamy, zalewamy mlekiem i odstawiamy. Cebulę