abs 2 brzuch

Andrzej Drzymulski

Legenda jest zbędna

Legenda jest zbędna

Ileż można pisać o powrocie legendy? Pamięć i fascynacja pierwszą Hondą Africa Twin sprawia, że wielu patrzy na nowość przez palce ubrudzone kurzem lat 90. Z niedowierzaniem czytałem komentarze krytykujące motocykl. Odnoszę wrażenie, że zgraja fanatyków byłaby szczęśliwsza, gdyby nowa "Afryka" nigdy nie powstała.

Kawasaki Versysy 650 | "Brzydkie kaczątko" dojrzewa

Po recenzji Kawasaki Versys 1000 przedstawiamy opcję interesującą dla tych, którzy nie muszą się śpieszyć. Na sycylijskich drogach przetestowaliśmy dla Was najnowszą odsłonę Versysa 650. Ten motocykl możemy kupić za niecałe 30 tysięcy złotych. Zainteresowani? Kawasaki, które widzicie, jest lekkim motocyklem turystycznym o prześwicie większym niż przeciętny. Oznacza to, że ta maszyna została stworzona do jazdy po asfalcie, choć niekoniecznie drogą o jakości niemieckiej autostrady. Duży skok zawieszenia pozwala na bezpardonowe atakowanie dziur, krawężników czy nawet szlaków o luźnej nawierzchni. Jako napęd służy niewielki, ekonomiczny silnik, który ignoruje zaczepki szybszych maszyn. Stwierdzicie, że to nic nowego i na rynku możemy znaleźć dziesiątki podobnych maszyn z segmentu turystycznych enduro. Kawasaki wyróżnia jednak coś, co niewielu producentów jest w stanie zaoferować: bardzo przystępna cena.

Smalczyk

1 kg brzuszka wieprzowego,1/2 kg słoniny,1 duże jabłko,dwie cebule,duży ząb czosnku,majeranek,sól,pieprz, W rondlu wytopić pokrojone w kostki brzuch i słoninę, pod koniec dodać pokrojone czosnek, cebulę, jabłko i z umiarem majeranku, pieprzu i soli, dalej smażyć, następnie przelać do kamiennego

Kaczka faszerowana wątróbką

gałki muszkatołowej. Masą nadziewamy kaczkę, zaszywamy starannie brzuch kaczki, pieczemy ok 2-3 godzin w piekarniku, w temperaturze 300 stopni Celsjusza, sprawdzając czasem, czy nie wymaga podlania. Gwarantowana pychota! kaczka;masło;pietruszka;wątróbka drobiowa;pieprz;

Pstrągi w czerwonym winie

2 oczyszczone pstrągi, 2 łyżki masła, 1 szklanka rosołu, 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 pokrojona w piórka cebula, 3 boczniaki pokrojone w paski, pęczek natki pietruszki, sól, pieprz Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Pstrągi natrzeć solą i

Pstrąg faszerowany z grilla

1 cytryna ,3 plasterki boczku lub bekonu wysmażone na chrupko i pokruszone ,3 łyżki posiekanej natki ,1/2 łyżeczki różowego pieprzu,sól świeżo zmielony czarny pieprz ,4 całe oczyszczone pstrągi ,oliwa (najlepiej w sprayu) Obierz cytrynę, miąższ pokrój na małe kawałeczki, wymieszaj z bekonem, natką

Dorada w winie

2 dorady,świeży tymianek,świeża natka pietruszki,2 cytryny,100 g masła,butelka białego wina,1 kg pomidorów,3 ząbki czosnku,2 szalotki,2 łyżki suszonych czarnych oliwek,sól morska,pieprz Oczyszczone tusze ryby nacinamy nożem, posypujemy ziołami i obkładamy plastrami cytryny. Do brzucha ryb wkładamy

ZOBACZ TEŻ WIDEO