abs 1 poziom

Łukasz Figielski, Maciek Sikorski

Drukowanie 3D: testujemy najnowsze technologie

Drukowanie 3D: testujemy najnowsze technologie

Na razie to przede wszystkim drogie w produkcji i eksploatacji urządzenia dla inżynierów i designerów, wypluwające z trzewi prototypy. Lecz pojawiają się już zabawki dla hobbystów i firm, drukarkę 3D możesz sobie także złożyć samemu. Sprawdziliśmy, jak działają najpopularniejsze technologie.

Gry samochodowe i kierownice. Luz, sprzęgło, grasz!

Jak się spieszysz, to się spiesz porządnie. Testujemy cztery bajeranckie kierownice, cztery gry, cztery platformy!

Era quadcoptera: wielki test dronów

Branża eksplodowała, każdy może zostać pilotem! "dron" to popularne określenie bezzałogowego statku powietrznego, kiedyś zarezerwowane dla autonomicznych jednostek latających używanych przez wojsko. Eksperci stosują nazwy konkretniejsze: Tri-, quadro- (najczęściej) czy heksakoptery. Ogólniej: Wielowirnikowce. Oblataliśmy najfajniejsze.

Zajazd Szeleścianka

Zajazd Szeleścianka oferuje usługi gastronomiczne na wysokim poziomie, a do tego przyjemną atmosferę. lubelskie Rossosz Szelest 1 21-533

Akashia Club

Akashia Club to najmniejsza z restauracji należących do sieci Akashia. Lokal mieści się w podziemiach (poziom -1) słynnych Złotych Tarasów przy ulicy Złotej 59. mazowieckie Warszawa Złota 59 00-120

Lekka sałatka miętowa - idealna na piknik

10 listków świeżej mięty,1 1/2 szklanki kaszy kuskus,3 małe ogórki gruntowe,2 pomidory,5 plasterków suszonych pomidorów (takich z oliwy),szczypta soli,szczypta pieprzu,łyżka oliwy z oliwek,5 listków świeżej bazylii Kaszkę kuskus przesypać do miski, dosypać sól i przemieszać, zalać wrzątkiem tak

Kawa z miodem i cynamonem

gorąca kawa, ciepłe (spienione) mleko, 1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżki miodu Na spód szklanki do latte wlej dwie łyżki miodu (ale możesz użyć też filiżanki czy kubka). Następnie zasyp miód łyżeczką cynamonu i delikatnie zalej kawą, mniej więcej do 3/4 poziomu szklanki. Powoli dodaj ciepłe mleko

Krem z soczewicy

łyżka masła,1 cebula,1 litr bulionu,250 g czerwonej soczewicy,1 marchewka,sól,pieprz,cytryna Rozpuszczamy masło w garnku. Siekamy cebulę, smażymy ją na maśle kilka minut. Powoli wlewamy zimny bulion. Dodajemy soczewicę i drobno pokrojoną marchewkę. Solimy, dodajemy szczyptę pieprzu. Gotujemy 40