60 cm biceps

Alex Kłoś

Mój pierwszy raz: staję do walki na rękę z mistrzem

Mój pierwszy raz: staję do walki na rękę z mistrzem

Dwaj giganci zastygli w bezruchu. Czas płynie, a oni ani drgną. O tym, że żyją świadczą jedynie nabrzmiewające na bicepsach żyły i krople potu ściekające im z czół. Gdyby fidiasz zobaczył tych tytanów, od razu chwyciłby za dłuto. Stoję jak zahipnotyzowany. Nie codziennie widzę w akcji czołowych polskich armwrestlerów.

Konsole to zdrowie

Wiosenny test Logo. Sportowi eksperci sprawdzili dla nas, jak zrzuca się zimowe kalorie z Xboksem, PlayStation 3 i Wii. Zobacz, które konsole przydadzą się do ćwiczeń, a które to tylko zabawki.

Pizzeria Gastrofaza

Pizza bunga bunga w rozmiarze 60 cm i dowóz absolutnie gratis - to oferta Gastrofazy w Kielcach. świętokrzyskie Kielce Pocieszki 3 25-001

Restauracja Stella

Największa pizza w całym Wałbrzychu dostępna jest w Restauracji Stella, a jej średnica wynosi 60 cm. dolnośląskie Wałbrzych Piłsudskiego 58 58-301

Clafoutis (z ciasta naleśnikowego)

Ciasto:, 1 szklanka słodkiej śmietanki, 3 jaja, 100 g mąki (2/3 szklanki), 60 g cukru, szczypta soli, laska wanilii, ew. łyżka rumu lub brandy, Owoce:, czereśnie bez pestek, wiśnie bez pestek lub maliny - tyle by zakryć dno naczynia Laskę wanilii rozciąć, zeskrobać ziarenka ze środka, dodać do

Makrela w paście miso

1 makrela (70 dag), kawałek (1 dag) świeżego imbiru, 300 ml bulionu rybnego, 2 łyżki cukru, 60 ml sake lub białego wina, 12 dag pasty miso Makrelę pokrój w dzwonka o grubości 2 cm. Imbir obierz i pokrój w paseczki. Do rondla lub na patelnię wlej bulion, dodaj cukier i sake. Zagotuj, włóż makrelę, a

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

200 g mąki, 125 g miękkiego masła, 125 g cukru, 60 g mielonych migdałów, 2 żółtka, skórka starta z 1 cytryny, Utrzeć masło z cukrem na jasną puszystą masę. Dodać po jednym żółtku, następnie migdały i mąkę. Dokładnie wymieszać. Nakładać ciasto łyżką do lodów w odstępach 2,5 cm na