36 cm biceps

Ciasto ajerkoniakowe

spirytus i mleko w proszku. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. &; 730;. Ciasto na biszkopt ciemny przygotować podobnie, jak jasny, z tym, że kakao przesiać razem z mąką i dodać do masy jajecznej. Uważać podczas mieszania, by ciasto nie opadło. Piec na blaszce 36 cm x 36 cm w piekarniku

Zapiekanka z pomidorami i serem kozim

15-20 dag sera koziego, 6 łyżek gęstej śmietany (36-proc.), 2 łyżki miękkiego masła, 1 płat (20 x 20 cm) rozmrożonego ciasta francuskiego, 1 duży pomidor pokrojony w cienkie plasterki, 1 łyżka listków tymianku, 3 łyżki pieprzu cytrynowego W Melbourne i okolicy osiedliło się wielu Greków, Hiszpanów

Orzechowe trójkąty

włoskich grubo posiekanych Zagnieść ciasto kruche, wstawić na pół godziny do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę 36 x 36 cm wysmarowaną tłuszczem. Wodę, masło, cukier i cukier waniliowy zagotować, dodać orzechy. Wymieszać. Orzechy muszą się skarmelizować i dokładnie pokryć otoczką lukrową. Dżem

Ciasteczka orzechowe z cynamonem

. Kroimy na około 3 cm kwadraciki. Kwadraciki przenosimy na blaszkę do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 160°C piekarniku przez 10 -12 minut. Pilnujemy by się zbytnio nie zrumieniły a pozostały białe. Zdejmujemy z blaszki gdy wystygną. Przepis na ok. 36 sztuk białka;cukier;orzechy laskowe;cynamon;

Cannelloni z warzywami i kurczakiem

12 rurek cannelloni, pierś kurczaka, mała cukinia, 10-cm kawałek pora, po pół papryki żółtej i pomarańczowej, mała marchew, mały kawałek selera, łyżka świeżych ziół (tymianek, natka, mięta), mała śmietana 36-proc., świeżo starty parmezan, sól, pieprz Do wrzącej wody wrzucić cannelloni i gotować 8