30 cm w bicepsie

Krzysztof Dołęgowski

Ćwiczenia: jak dobrze pływać kraulem

Ćwiczenia: jak dobrze pływać kraulem

Jeśli miałeś trochę szczęścia, pływania uczyłeś się we wczesnej szkole podstawowej. Stawiam jednak swoje kąpielówki i czepek, że z tamtych sesji nie pamiętasz nic.

Konsole to zdrowie

Wiosenny test Logo. Sportowi eksperci sprawdzili dla nas, jak zrzuca się zimowe kalorie z Xboksem, PlayStation 3 i Wii. Zobacz, które konsole przydadzą się do ćwiczeń, a które to tylko zabawki.

Rogaliki z orzechami laskowymi

44 dkg mąki tortowej, 24 dkg masła lub margaryny, 14 dkg orzechów laskowych mielonych, 14 dkg cukru, 1 paczka cukru waniliowego, 1 jajko Ze składników zagnieść ciasto, włożyć na ok 20-30 minut do lodówki, ręcznie wałkować malutkie rogaliki, ok 4 cm, piec ok 30

Tarta z pomidorkami

opakowanie ciasta francuskiego,100 g pomidorków czereśniowych,sól,pieprz,10 g świeżego oregano,10 g rozmarynu,150 ml oliwy,100 g czarnych oliwek Ciasto układamy w formie o średnicy 30 cm lub na blasze. Pomidorki kroimy na pół, układamy na cieście, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy oregano i

Trójkąciki z migdałami

8 białek,400 g cukru pudru,łyżka mąki,30 g płatków migdałowych lub posiekanych migdałów,słoik nutelli Z białek ubijamy sztywną i lśniącą pianę, dosypując - po jednej - 8 łyżek cukru. Delikatnie mieszamy ją z pozostałym cukrem pudrem i mąką. Przekładamy powstałe "ciasto" do rękawa cukierniczego i

Kruche precelki z makiem

30 dkg mąki krupczatki, 5 dkg masła, 10 dkg margaryny, 3-5dkg maku, 10 dkg cukru pudru, 1 jajko, 1-2 surowe żółtka, 1/2 jaja lub białko do smarowania Do przesianej mąki dodać masło, margarynę posiekać szerokim nożem mieszając z mąką. Dodać żółtka, jajo, mak i przesiany cukier. Zagnieść

Miodówka

litr spirytusu,2 szklanki miodu - dobrze użyć części miodu gryczanego,wywar korzenny:,litr wody,garść goździków,gałka muszkatołowa,3 cm korzenia imbiru,jałowiec (20 ziaren),skórka pomarańczowa,mięta (3 suszone listki),cynamon (2 cm kory),kolendra (6 ziaren),ziele angielskie (6 ziaren),gorczyca