20 stopni jak sie ubrac

Stary Dwór

Stary Dwór to restauracja z 20 letnim stażem. Mieści sie na Trasie Katowickiej, w miejscowości Krze Duże. Lokal specjalizuje sie w tradycyjnej, polskiej kuchni. Obsługa serwuje tu takie dania... mazowieckie Radziejowice Krze Duże 28 96-325

Krwiste ziemniaki

0.5 kg ziemniaków, ser mozarella, keczup. Ziemniaki przekroić na pół, wstawić je do piekarnika na 1 godzinę na 180 stopni i upiec je w mundurkach. Gdy ziemniaki sie upieczą wyjąść z nich środek tak żeby została nieuszkodzona skórka. Środek z ziemniaków wymieszać z mozarellą, następnie cały farsz

Babeczki z lukrem

125g masła 125g mąki125g cukru2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia0.5 łyżeczki sody2 łyżki mlekawanilia Całość wymieszać i piec w 180 stopniach przez 15-20 minut masło;

Duszona pierś indyka w śmietanie

, gdy zaczna sie gotowac dolac smietane. Mieso wlozyc do duzego naczynia zaroodpornego. Zalac je gotujacym sie wywarem wraz z warzywami, przykryc i nastepie wstawic do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 1,5 godziny. Podawac z ziemniakami śmietana;papryka;cukinia;cebula;cebula;pieprz;

Polędwica jagnięca z młodą marchwią i karczochami

ml wody. Zredukować do 3/4, dodać karczochy i gotować pod przykryciem do miękkości. Ugotować młodą marchewkę al dente. Mięso obsmażyć na patelni z każdej strony po czym wstawić do pieca w temp. 235 stopni C. W zależności od planowanego poziomu wypieczenia na 7-20 minut. Ja polecam wypiec stek tak