12 razy smierc

Pierniki od razu gotowe do jedzenia

. Następnie dodać mąkę, kakao, żółtka, miód, sodę, pokrojone bakalie i przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać i ugniatać dodając śmietany do momentu uzyskania jednolitej, twardszej masy. Rozwałkować i wykrawać formy (grubość ok. 6 mm). Piec w temperaturze 180 st. C przez około 10-12 min. Udekorować lukrem

Blood and Sand

2 części Dewar's 12 YO, 1 część Martini Rosso, 1 część likieru Cherry, 1 część świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego Wymieszaj wszystkie składniki razem, a następnie przelej do kieliszka koktajlowego. Brzeg kieliszka udekoruj skórką pomarańczy w kształcie spiralki. sok pomarańczowy;

Makagigi

szklanka miodu, szklanka maku, 12 dag cukru Na małym ogniu gotować, stale mieszając, miód z cukrem, aż do lekkiego zrumienienia. Dodać sparzony wrzątkiem, a następnie osączony mak, smażyć wszystko razem, nie przerywając mieszania, około 10 min. Wyłożyć masę na wilgotną stolnicę, rozwałkować

Słodkie chipsy z arbuza

i susz je kolejne 6-12 godzin. Jeśli suszysz arbuza po raz pierwszy, sprawdzaj postępy (w niektórych suszarkach wystarczy 12, a w innych 24 godziny). Arbuz powinien być po wysuszeniu nadal czerwony, nie brązowy. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pudełku lub słoiku w lodówce. arbuz;grzyby;owoce;

Królik ze śliwkami

1 królik lub do 1.5 kg królika w kawałkach, 1 duża cebula, 2-3 duże ząbki czosnku, 1 szkl. białego wytrawnego wina, 10-12 dużych suszonych śliwek kalifornijskich, sól, pieprz, szczypta rozmarynu, masło lub olej do smażenia Kawałki królika podsmażamy w rondlu na oleju lub maśle razem z rozgniecionym