żółta turnia outdoor czy warto

Leczo sojowe

kostka/krajanka sojowa (ok. pół opakowania), 1-2 marchewki, cukinia (warto użyć dwóch małych: żółtej i zielonej), po jednej dużej garści żółtej i zielonej fasolki szparagowej, pomidory (warto użyć różnokolorowych), sól, pieprz, słodka papryka, zioła, koperek, olej bez mocnego smaku i

Karkówka "palce lizać'"

cebuli, mogą byc całe kółka, na to plaster żółtego sera - tak, aby całość była nim pokryta. Wszystko polewamy dość grubo keczupem (wytworzy sie potem przepyszny sos). Wstawiamy do piekarnika - najpierw przykrywamy, na koniec warto na chwile odkryć. Dusić do miękkości. Podawać tak jak kotlety, koniecznie

Papryka zapiekana z bryndzą

(wersja podstawowa) żółta papryka, bryndza, natka pietruszki, czarny, grubo mielony pieprz Już nic łatwiejszego być nie może:) Wybieramy strąki podobnej wielkości, podłużne. Odcinamy wieczka, palcem (ostrożnie) wydłubujemy białe włókna i pestki (te, które zostaną wypłukujemy pod silnym strumieniem

Pieczona papryka z oliwkami

2 zielone papryki,2 czerwone papryki,2 żółte papryki,200 g oliwek greckich z pestkami,1/2 łyżeczki nasion kminu,2 łyżki świeżego majeranku,5 łyżek oliwy,2 łyżki soku z cytryny,2 zmiażdżone ząbki czosnku,szczypta cukru,sól i pieprz Opiekamy papryki na rozgrzanym grillu. Gdy skórka sczernieje

Sałatka z kuskusu i wędzonego trewala z liśćmi botwinki

przykryjcie talerzem. By nadać kuskusowi intensywniejszą, żółtą barwę, przed zalaniem kaszki wodą, wsypcie do niej trochę kurkumy i wymieszajcie. Posiekajcie grubo listki botwinki i wrzućcie do salaterki. Dodajcie przekrojone na pół pomidorki, oliwki w całości i pokrojone korniszonki. Podzielcie trewala na