śnieżka w górach ile metrów

Rafał Król

Sudety na nartach: turystyczny smakołyk

Sudety na nartach: turystyczny smakołyk

Jak kawał dobrej wołowiny otoczony jest bułą, tak Karkonosze otoczone są dwoma równie pięknymi pasmami górskimi, w które mało kto zagląda: Górami Izerskimi i maleńkimi Rudawami Janowickimi, z którymi razem tworzą Sudety Zachodnie. A może by tak ugryźć wszystko, i to w sposób niebanalny? Na przykład zimą, na nartach skitourowych?

17 najlepszych polskich tras na biegówki

Skitouring czy rakiety śnieżne - bez względu na to, jaki sposób uprawiania turystyki wolisz - na pewno zapewni ci doskonałą zabawę. Warunek: zadbaj o swoje bezpieczeństwo.

Mateusz Borek: Komentowanie kadry to zawodowe Himalaje

Karierę to miał Zbyszek Boniek, ja mam przygodę z mikrofonem - mówi Mateusz Borek, jeden z najsłynniejszych polskich komentatorów piłkarskich.

Ile można gadać o piłce?

poczucie polskości i jedności jak wtedy, gdy są na stadionie. Kiedy mogą zaśpiewać sobie a capella "Mazurek Dąbrowskiego", a ci przed telewizorem podnoszą szklanki w górę. Oni chcą, żeby im trochę pokrzyczeć, żeby ich porwać, dać emocje. Jak wtedy, gdy Polska strzela

Spięty z Lao Che w szczerej rozmowie z "Metrem": Nie wciskamy nikomu bajek

Spięty z Lao Che w szczerej rozmowie z "Metrem": Nie wciskamy nikomu bajek

. Postanowiliście zaprezentować się od bajkowej strony i od razu zmieniła się wasza muzyka - jest bardziej piosenkowa. - Plan był taki, żeby niczego nie komplikować. Pojechaliśmy z zespołem na dwa tygodnie w góry i w tym czasie, zupełnie spontanicznie, wykuliśmy cały materiał. To nie jest

3-bit najsłodsze ciasto

10 paczek herbatników, puszka mleka skondensowanego słodkiego, 2 budynie śmietankowe (jeden z cukrem drugi bez), 0.5 l mleka, 2 śnieżki, 2 śmietan fix, 2/3 kostki masła, 200 ml śmietany 30%, czekolada biała lub mleczna Cały spód blachy obłożyć herbatnikami, następnie posmarować karmelem (mleko

Królewskie Kotlety Mielone

pozostałymi składnikami jak wyżej, formujemy duże kotlety. Kula farszu musi być wielkości złożonych dwóch dłoni (mała śnieżka). Obtaczamy grubo w bułce tartej, kładziemy na blat i płaskim nożem rozklepujemy na 2, 5 cm kotlety. Robimy kratkę nożem po obydwu stronach. Kładziemy na patelnię z olejem Kujawskim