łysa góra wakacje czy warto

sprawdź też:

wakacje

Anita Karwowska

Dlaczego górale nie chodzą w góry? Bo za duży tłok

Dlaczego górale nie chodzą w góry? Bo za duży tłok

Polacy pobili w tym roku rekord w weekendowej turystyce górskiej. W sobotę i w niedzielę chcą wejść na Giewont, zobaczyć Morskie Oko i Dolinę Pięciu Stawów, a po wszystkim zaliczyć jeszcze Krupówki. Efekt jest taki, że do Tatrzańskiego Parku Narodowego wchodzi dziennie trzy razy więcej osób niż powinno

Kulinarny przewodnik po Polsce

Wakacje to dobra okazja, aby spróbować tradycyjnych potraw z różnych zakątków Polski. Ale skąd wiedzieć, gdzie karmią dobrze, po domowemu i poza tym podają autentyczne regionalne jedzenie, nie jakieś tam marne podróby? Redakcja "Logo" przeprowadziła dla was prywatne śledztwo.

Zajazd Złota Góra

Zajazd Złota Góra to urocze miejsce, które warto odwiedzić będąc w okolicach Ojcowskiego Parku Narodowego. małopolskie Ojców Ojców 8 32-047

Pianka śmietankowo-parmezanowa

. Gorącą mieszanką zalewamy tartym parmezanem albo serem. Mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut, następnie przecedzamy przez sitko do naczynia o wysokich ściankach - podczas ubijania będzie pryskać! Parmezanową śmietankę ubijamy spieniaczem, poruszając nim w górę i w dół, oraz po powierzchni płynu

Ciasto miętowe

ciasto:,1/2 szklanki mąki pszennej,1/2 szklanki cukru,3 łyżki kakao,1 łyżeczka proszku do pieczenia,3 jajka,Masa miętowa:,200 g cukierków miętowych - warto wybrać sprawdzone mocno miętowe landrynki,1/4 szklanki wody,1 opakowanie budyniu śmietankowego,360 ml mleka,2 łyżki cukru,150 g masła,1

Tradycyjny żurek śląski

wg uznania. Podajemy z pieczywem i masełkiem (masełko dobrze jest przyprawić dodając czosnek, sól i pieprz). Porady: Butelki z żurem warto odstawić do góry nogami nim rozpoczniemy przyrządzanie żurku, ponieważ lubią one wybuchać po otwarciu. Smacznego!!!!! Zobacz inne przepisy gazrytkiewicz

Strudel jabłkowy

łyżki. Przełóż na stolnicę lub blat. Energicznie wyrób rękami ciasto, aż będzie jednorodne, gładkie (bez grudek) i elastyczne. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i przykryj odwróconą do góry dnem ciepłą miską. Odstaw i przygotuj farsz. Namocz rodzynki w ciepłej wodzie. Jabłka obierz, przekrój na