łomnicka równia ferie jak zrobić

Pieróg wołowy

francuskim. Są równie smaczne, a nie traci się czasu na czekanie, aż ciasto wyrośnie Zrób ciasto z mąki, soli, proszku do pieczenia, masła i 8 łyżeczek wody. Włóż na 30 minut do lodówki. Zrób farsz: posiekaj mięso i warzywa, dodaj natkę i 2 łyżki wody. Ciasto podziel na 6 porcji, każdą rozwałkuj na placek o

Krakersy z pastą oliwkową

natychmiast po zrobieniu, inaczej rozmiękną od pomidorów. Jeśli chcesz przystawkę wykonać wcześniej, po prostu zrezygnuj z pomidora. Będzie równie smaczna. krakersy;oliwki czarne;kapary;śmietana;pomidory;pieprz;tymianek;

Malinowe ptasie mleczko

cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości przegotowanej wody, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach (nie dłużej niż 2 minuty, by nie zrobiło się masło). Do żelatyny dodajemy kilka łyżek bitej śmietany i mieszamy. Łączymy z resztą bitej

Żurek kremowy z jajkiem

pietruszki Żurek ten jest bardzo delikatny w smaku i nie drapie w gardło tak, jak ugotowany z ostrej mąki żytniej, a jest równie zdrowy i pyszny! Niestety ma jedną wadę, zakwas trzeba zrobić samemu, bo nie spotkałam się jeszcze z takim w handlu. A więc bierz się do roboty! Dwa dni przed

Pikantna Pomidorówka

. Nie miałem w domu wszystkich składników, więc zastąpiłem je innym. Wyszło fajnie, kto wie, czy nie lepiej niż w oryginale. Jesienią ta zupka smakuje wyjątkowo dobrze. Zrobiłem tak: ugotowałem bulion z indyka i warzyw. W osobnym garnku podsmażyłem drobno posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Dodałem